Тарифи на електроенергію: чи доведеться платити більше у 2025 році

Українцям гарантували стабільність у тарифах на електроенергію до 30 квітня 2025 року. Імовірність чергового подорожчання все ж таки існує, оскільки мораторій не поширюється на вартість світла для населення.

Про це йдеться у матеріалі "24 Каналу".

Національний банк України у своїх прогнозах не відкидає зростання вартості комунальних послуг у 2025 році. Це може статися незважаючи на мораторій, який діє під час воєнного стану. Зокрема, може змінитися тариф на світло.

Зазначається, що ймовірність підвищення тарифів на електроенергію існує через складну ситуацію в енергосистемі та дефіцит державного бюджету. До того ж мораторій не поширюється на послуги електропостачання населення і рішення приймається безпосередньо урядом.

З 1 червня 2024 року фіксований тариф на світ для побутових споживачів становить 4,32 гривні й він залишатиметься незмінним до 30 квітня 2025 року. Далі ціна може поступово підійматися до економічно обґрунтованого рівня.

Нагадаємо, енергетичний терор Росії призвів до віялових відключень електроенергії в Україні для промислових та побутових споживачів. За даними Міжнародного валютного фонду, ситуація має стабілізуватися до 2026 року.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости