Білоруський диктатор Лукашенко заявив, що балотуватиметься на президентських виборах у 2025 році

Білоруський диктатор Лукашенко заявив, що балотуватиметься на президентських виборах у 2025 році. Про це повідомляє білоруське медіа "Белта".

"Передайте їм, опозиції, що я піду! І чим складнішою буде обстановка, тим швидше я піду на ці вибори. Не переживайте, ми зробимо так, як це треба для Білорусі", – заявив Лукашенко.

Це рішення не стало несподіванкою, враховуючи політичний контекст країни.

Лукашенко перебуває на посаді вже 30 років — з 20 липня 1994 року. Президент у країні обирається на 4 роки, і в разі перемоги Лукашенко залишатиметься на посту до 2029 року, тобто 35 років при владі.

Вибори у 2020 році стали каталізатором масових протестів через звинувачення у фальсифікаціях. Після оголошення результатів, за якими Лукашенко отримав 80,1% голосів, країною прокотилася хвиля протестів, яку режим придушив із застосуванням силових структур. Євросоюз, Україна та низка інших країн не визнали результати виборів.

У вересні 2020 року Лукашенко офіційно заступив на шостий строк, а лідери опозиції, зокрема Світлана Тихановська, змушено залишили країну та вирушили у вигнання. Попри міжнародний тиск і внутрішні протести, Лукашенко продовжує утримувати владу.

Раніше повідомлялося, що у Білорусі влада готує дітей до війни з країнами ЄС.

Нагадаємо, Білорусь передала пропагандистські книги в школи на окупованих територіях України.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости