Окупанти вдарили поблизу магазину та ринку у Куп'янську, є поранені

Російські війська вдарили по Куп'янську Харківської області вранці, 24 жовтня, близько 10:00. Обстріл стався поруч із місцевим магазином та ринком, повідомляє Telegram-канал Куп'янської міської ради.

Кількість постраждалих

За попередньою інформацією, наразі відомо про 7 поранених. Спочатку повідомлялось про загиблих, проте ця інформація не підтвердилася.

Руйнування в результаті обстрілу

Обстріл призвів до часткового руйнування двоповерхової торгової будівлі, пошкодження 12 кіосків та вибитих вікон у нежитлових приміщеннях.

Робота екстрених служб

На місці інциденту працюють екстрені служби. Серед постраждалих – жінка, яку деблокували з-під завалів у важкому стані.

За фактом порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України.

Евакуація

Мешканців Куп'янської громади просять терміново евакуюватися.

"З урахуванням безпекової ситуації, збільшенням кількості обстрілів російськими терористичними військами по території Куп'янської громади ви можете евакуюватися до більш безпечного місця - м.Харків з подальшою можливістю переміщення в інші регіони України! Буде забезпечено безоплатне проживання у прихистку, гуманітарна допомога, харчування, медична підтримка. Також буде надано допомогу в оформленні довідки ВПО та відповідну грошову допомогу від держави та міжнародних організацій", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні, 24 жовтня, російські війська здійснили атаку на Старокостянтинів Хмельницької області, внаслідок якої постраждали чотири особи, двоє з яких госпіталізовані. Пошкоджено багатоповерховий житловий будинок та готель, у якого повністю зруйновано дах.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости