У додатку "Дія" з'являться шість нових послуг, включаючи дозвіл на зброю

Найближчим часом в застосунку "Дія" очікується запуск шести нових послуг, серед яких буде можливість відображення дозволу на зброю. Ці сервіси створюються для зручності користувачів і поступово розширюють функціонал додатку. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Telegram.

Відображення дозволу на зброю

Однією з головних новинок стане можливість переглядати інформацію про зброю та дозволи на її використання в електронному вигляді. Також через додаток можна буде отримати витяг з Єдиного реєстру зброї.

Перевірка легальності алкоголю та тютюну через еАкциз

Завдяки новій функції еАкциз, користувачі зможуть перевіряти легальність алкогольної та тютюнової продукції. У додатку буде доступна інформація про продукцію, яка знаходиться в електронній системі обліку.

Мультишеринг документів

Функція мультишерингу дозволить швидко та зручно надсилати копії кількох документів одразу. Це спрощує процес взаємодії з органами та установами, економлячи час користувачів.

Підтримка бізнесу через е-Підприємець

"Дія" продовжує впроваджувати сервіси для підприємців. Невдовзі з'являться послуги з цифровізації ліцензій, включаючи ліцензії на виконання протипожежних робіт, що полегшить ведення бізнесу.

Повідомлення про проблеми зі зв'язком

Під час відключень електроенергії користувачі зможуть повідомляти про проблеми з інтернетом і зв'язком через додаток. Це дозволить регуляторам оперативніше вирішувати подібні проблеми.

Дія.Підпис для юридичних осіб

Новий функціонал Дія.Підпис для юридичних осіб значно спростить документообіг для установ і компаній. Це ще один крок до повної цифровізації бізнес-процесів.

Плани на найближчий час

Частина з цих нових послуг стане доступною вже зовсім скоро, інші ще перебувають на стадії розробки та узгодження. Команда "Дія" буде інформувати про всі оновлення через соціальні мережі.

Додаткові можливості для підприємців

Нагадаємо, що молоді підприємці віком до 25 років можуть подавати заявки на отримання грантів до 150 000 грн для відкриття власної справи через портал "Дія" в межах програми "Власна Справа".

Нагадаємо, у Дії з’явилися свідоцтва про шлюб.

Зазначимо, що у застосунку «Дія» офіційно стартувала послуга онлайн-реєстрації шлюбу. Тепер одружитися можна безпосередньо через смартфон. Україна стала першою країною у світі, яка пропонує таку послугу. Відтепер за кілька кліків можна подати заяву на шлюб, обрати дату церемонії, змінити прізвище або залишити своє, і все це — просто через смартфон. Щоб забрати свідоцтво також не доведеться кудись їхати – цифровий документ автоматично підтягнеться в Дію протягом доби. Оригінал можна замовити доставкою через пошту або курʼєром додому.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости