У Черкасах лідера банди рекетирів затримали "на гарячому"

У Черкасах поліція викрила організовану злочинну групу рекетирів, які систематично вимагали гроші у місцевих підприємців та мешканців. Лідера банди, який активно займався терором і залякуванням, затримали під час передачі грошей. Про це повідомляє Національна поліція України.

Вигадані борги як привід для вимагання

За даними слідства, зловмисники вимагали значні суми грошей, прикриваючись вигаданими боргами. В одному із задокументованих випадків вони намагалися отримати 1,5 мільйона гривень від співвласника підприємства, яке займається міжнародними пасажирськими перевезеннями. Сума нібито була боргом перед бізнес-партнером потерпілого, який звернувся до рекетирів по "допомогу" для повернення грошей.

Погрози та шантаж

Рекетири не обмежувалися лише вимаганням грошей. Вони захопили два автомобілі підприємця разом із документами, обіцяючи їх повернути лише після сплати боргу. Лідер банди регулярно приходив до потерпілого в офіс, погрожуючи бейсбольною битою та залякуючи не лише його, а й його родину. Постійний психологічний тиск і переслідування створювали серйозну загрозу для життя та безпеки підприємця.

Арешт лідера банди

Правоохоронці спільно з СБУ затримали лідера банди під час отримання частини коштів у розмірі 20 тисяч доларів. Йому оголошено підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану) та ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене організованою групою) ККУ. Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Перспектива покарання

Підозрюваному загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Розслідування триває, і поліція продовжує роботу над притягненням до відповідальності всіх осіб, причетних до цієї злочинної діяльності.

Раніше повідомлялося, що поліція Одеської області спільно з СБУ запобігли скоєнню замовного вбивства відомого бізнесмена та голови громадського формування. У ході спецоперації затримано організатора злочину.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости