Шестеро ув'язнених втекли з колонії у російському Липецьку через підкоп

У Росії, у Липецькій виправній колонії №2, втекли шість ув'язнених. Подія викликала тривогу серед правоохоронців, і в області запровадили посилені заходи безпеки для їх пошуку. Про це пишуть російські ЗМІ та повідомив радник міністра МВС України Антон Геращенко у Телеграм.

Деталі втечі

За даними російських ЗМІ, ув'язнені довго готувалися до втечі. Вони викрали інструменти для підкопу ще сім місяців тому, що дозволило їм здійснити цей план. П’ятеро з втікачів були засуджені за зґвалтування, а ще один – за розповсюдження наркотиків.

Реакція правоохоронців

Співробітники виправної колонії були підняті по тривозі, а також розгорнуто тимчасові пошукові пости. Розіслані орієнтування на втікачів по всій області. Посилені заходи безпеки діють як в самій колонії, так і на навколишніх територіях.

Затримання втікачів

Станом на зараз відомо, що чотирьох із шести втікачів вже затримали на території Липецької області. Пошуки ще двох тривають, і правоохоронці продовжують заходи з їхнього затримання.

МВС опублікувало відео допиту втікачів із Липецької колонії На відео МВС засуджені розповідають, що двоє з них планували втечу до Підмосков'я, а четверо — до Узбекистану через Тамбовську область та Казахстан.

Підготовка до втечі

Втікачі планували втечу тривалий час. Підкоп, який вони здійснили, був можливий завдяки викраденим інструментам. Інцидент став значним викликом для системи безпеки виправних установ Росії, і ця подія вже отримала широкий розголос у місцевих медіа.

Подальші дії

Розслідування події триває, і відповідні служби досліджують обставини втечі та недоліки в охоронній системі колонії. Випадок підняв питання щодо умов утримання та безпеки у виправних установах Росії.

Зазначимо, що у Росії звільняють ув’язнених жінок для участі у війні проти України. Крім того, У Росії планують забрати на війну 40% підсудних із СІЗО — близько 20 тисяч осіб.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости