Як курсуватимуть потяги після переведення годинників, – розповіли в Укрзалізниці

В ніч на 27 жовтня українці переведуть годинники на годину назад.

З 27 жовтня, після переведення годинників на годину назад о 4:00, потяги «Укрзалізниці» почнуть курсувати за новим часом. Про це повідомила пресслужба АТ «Укрзалізниця».

Не спізніться на потяг

«Не спізніться на потяг, адже в неділю всі поїзди вже будуть за новим часом, який зазначений у квитках», — зазначили в "УЗ"

Годинники необхідно перевести о 3:00 у неділю 27 жовтня (на годину назад). Сучасні гаджети автоматично здійснюють цю операцію.

Законопроєкт про скасування переведення годинників

Нагадаємо, що Україна традиційно переведе стрілки годинників на одну годину назад, попри попередні плани скасувати переведення годинників на літній і зимовий час. Закон про скасування переведення годинників так і не підписано. 16 липня Верховна Рада підтримала законопроєкт № 4201, однак Президент Володимир Зеленський не підписав цей закон і, ймовірно, не планує цього робити.

Коментар нардепа Олексія Гончаренка

Нардеп Олексій Гончаренко написав в Телеграм: "ЗМІ пишуть, що Зеленський вирішив не підписувати законопроєкт про час. Головними причинами називають ймовірні мільярдні збитки та петиції проти цього закону. Я від самого початку казав, що цей законопроєкт повна дурня, яка забере у нас купу часу і завдасть збитків".

Позиція Офісу Президента

За словами співрозмовника ВВС в Офісі Президента, Володимир Зеленський не має наміру підписувати цей законопроєкт. Термін для ветування закону вже минув, але документ так і не набув чинності.

"Президент не планує підписувати цей закон", – зазначив співрозмовник.

Автоматичне переведення годинників

Таким чином, у ніч на 27 жовтня Україна знову перейде на зимовий час, повернувши стрілки годинників на одну годину назад. У більшості випадків, насправді, нічого робити не потрібно — сучасні девайси автоматично синхронізуються із мережею й переходять на новий час самостійно.

Будильники та гаджети

Також, якщо у користувача виставлений будильник, він продовжить дзвонити у вказаний час, не потребуючи додаткових налаштувань.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости