"Тисяча гривень від Зеленського": українці можуть витратити кошти протягом трьох місяців

Перший заступник міністра економіки Олексій Соболев повідомив, що з 1 грудня українці отримають тисячу гривень у рамках нової програми Є-підтримка. Ця ініціатива стане підтримкою для кожної родини в Україні.

Соболев зауважив, що нових коштів з бюджету виділяти не будуть. Натомість будуть використані кошти, які були раніше виділені на різні програми підтримки.

"Це не нові кошти. Це кошти від існуючих програм, які ми переспрямуємо. Це кошти, які ми не встигаємо освоїти цього року. Крім того, ці кошти ми б точно не змогли спрямувати на армію, бо ці кошти були виділені донорами в наш бюджет, а там умова - не можна спрямовувати на військові видатки", - розповів заступник міністра економіки.

Умови отримання виплат

Виплати надійдуть на карту "Національного кэшбека", яку можуть отримати всі українці незалежно від віку та статусу. Карту можна буде оформити через додаток "Дія", і навіть оформити виплату на дітей. Гроші можна буде використовувати в грудні, січні та лютому.

Обмеження на використання коштів

Президент України Володимир Зеленський уточнив, що кошти можна буде витратити не на всі товари, а лише на певні категорії. Зокрема, гроші можна буде використати для оплати українських товарів та послуг, комунальних послуг, електрики, а також на квитки Укрзалізниці, ліки, книги та культурні послуги. Також буде можливість задонатити на потреби Збройних Сил України.

Підтримка для кожної родини

"Я доручив уряду запровадити з 1 грудня нову програму, яка буде відчутною для кожної сім’ї в Україні. Є-підтримка для всіх наших людей – дорослі, діти, кожна сім’я в Україні. Тисяча гривень на людину – на родину це вийде по кілька тисяч гривень" — заявив Президент.

Раніше повідомлялося, що в Україні запустили Національний кешбек з 2 вересня – громадяни отримуватимуть 10% компенсацію за купівлю товарів «Зроблено в Україні».

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости