Російські удари по енергетиці спричинили аварійні відключення світла: що відомо?

У понеділок, 28 жовтня, в Полтавській та Сумській областях були введені графіки аварійних відключень електроенергії. Це стало наслідком чергових російських ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури.

Відключення світла в Сумській області

Згідно з повідомленням АТ "Сумиобленерго", світло у Сумській області було відключено о 9:06 за 5 чергою в Конотопському районі, а також за 1 та 2 чергами в Роменському районі. Аварійні відключення проводяться за вказівкою "Укренерго".

Водночас Сумська обласна військова адміністрація (ОВА) повідомляє про авіаційний удар по критичній інфраструктурі Конотопського району. Наразі на місці удару тривають відновлювальні роботи.

Відключення світла в Полтавській області

У Полтавській області відключення світла відбулися о 9:01 і торкнулися жителів Миргородського та Лубенського районів. Також ці відключення були введені відповідно до вказівок "Укренерго", повідомляє АТ "Полатаваобленерго".

Перебої в транспортній системі

Окрім відключень у зазначених регіонах, перебої зі світлом спостерігалися і в інших районах Сумської області, зокрема в Шосткинському районі та обласному центрі — місті Суми. Це призвело до відхилень у графіках руху тролейбусів у місті.

Нагадаємо, голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров попередив, що взимку 2024-2025 років Запоріжжя та підконтрольні уряду території області можуть повністю залишитися без електрики.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії.

Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости