Шість сумнівних схем посадовця з Рівненщини

Продовжуємо знайомити вас із містячковими «царьками» у провладних колах, які навіть попри війну в країні активно підгрібають під себе все, до чого дотягнуться, пише "Антикор".

Белець Валерій Васильович – начальник Регіонального сервісного центру МВС України у Рівненській області.

На офіційному сайті – графік особистого прийому директора і фото з його буцім-то здобутками підчас служби.

Ідеально-показова сторінка Валерія Васильовича у фейсбуці. На перший погляд – нащо ми до святої людини доколупались. Та є багато Але. Добре прихованих, складно організованих, та все ж-таки тих, що безперечно містять корупційну складову.

Схема номер 1

На офіційному сайті Головного сервісного центру МВС, як заголовок і досягнення майорить «галочка» "Успіхи 2022-го року". Він потрапив у перелік осіб під проведення перевірки задля очищення влади. Є заява працівника, декларація і результати перевірки, в яких стосовно Бельця нічого не знайдено.

Тепер звернімо увагу на рік, яким датується декларація – 2016. А от прозвітовані успіхи – 2022-го.. Це як?

Ми приведемо докази і заповнимо відсутні роки і рядки в декларації Бельця Валерія.

Схема номер 2

З інформаційно-застарілої, але декларації дізнаємось ім’я дружини Валерія – Белець Наталія Борисівна, пенсіонерка, 68-го року народження. Та з 2019 року пані пенсіонерка почала активно нарощувати сімейний капітал.

Є у Рівненській області товариство з обмеженою відповідальністю «Вілар-Трейд», яке неодноразово впадало в око правоохоронцям і має брудну репутацію, а саме, – діяльність «Вілар-трейд» повʼязана з незаконним перевезенням контрабанди через Донецьку і Луганську області в тому самому 2019 році, на зазначені суми понад 2 млрд гривень. Існує оприлюднене назагал кримінальне провадження і судові справи 2023 року, з ухвалою Красногвардійського райсуду міста Дніпропетровська.

А тепер про безпосередню участь пенсіонерки Наталії.

У власності «Вілар-Трейд» перебувало 16 земельних ділянок, 15 з яких – зарєєстровані восени 2021 року.

16 травня 2023 року, раптово, до складу засновників товариства входить Белець Наталія Борисівна.

17 травня, на наступний день після входу, нею вже подана заява про вихід зі складу засновників і виплату долі.

Ініціативна пенсіонерка, по факту одноденного перебування в керівництві, в рахунок долі виплати отримала дві нічогісенькі такі земельні ділянки.

І це ще не все. Кілька кліків у пошуковику і – сімейство посадовця Бельця, можливо, повязані не тільки з контрабандою і корупційними оборудками, а й з колабораційною діяльністю…

Одноіменне товариство «Вілар Трейд», але зареєстроване ще у 2011-му, реально працює у Москві на Лиховому провулку. І тут – без коментарів. Нагадаємо тільки, що контрабанда йшла через окуповані Донецьку і Луганську області.

Схема номер 3

Родина Белець втягує в корупційну схему близьку подругу сімʼї – Сиву Світлану Пилипівну, небідну людину, засновницю орендного підприємства санаторію «Червона калина». І – сусідку. На кадастровій мапі видно елітну місцину біля озера і поруч – три несиротські земельні ділянки – власність панів Белець і Світлани Пилипівни.

Ця жіночка один-в-один повторила корупційні кроки своєї попередниці Белець Наталії, так само увійшовши і вийшовши зі складу засновників «Вілар-Трейд» та отримавши землю в рахунок долі виплати.

Схема номер 4

Паралельно з фінансовим збагачення керівник Белець потребує ще більшої влади та впізнаваності на Рівненщині – що не кожного місяця протягом свого керування він з’являється на місцевому ТБ, де «купається» у «теплих ваннах» ведучих з правильними і зручними питаннями. Іноді «палиться» і називає їх на «ти» (але швидко виправляється, щоб ніхто не здогадався), вони його рекламують – він замовляє їм сюжети про себе – і так роками.

Схема номер 5

Белець запустив руки всюди в області, про це свідчать деякі співпадіння, які зовсім не співпадіння.

То корупціонерку-подругу Сиву Світлану Пилипівну цінним подарунком, та Почесною відзнакою обласної ради нагороджує Рівненська адміністрація.

То директор «Рівнеоблводоканалу» знімає обмеження на використання зімельних ділянок і для пані Наталії Белець і для злочинного «Вілар-Трейду».

То колишня працівниця ДПС і підлегла Бельця обіймає посаду у Дубенській райдержадміністрації. І, звичайно ж, роздає державну реєстрацію прав на земельні ділянки саме «Вілар-Трейду» та активним пенсіонеркам.

Схема номер 6

Тут ще маємо звернути увагу, що юридично ті землі, у власності родини Бельця і його кола, почали реєструватись вже ким попало – управліннями забезпечення надання адмінпослуг, відділами якихось сільських рад, тощо.

На сьогодні

Фото Валерія Бельця, як керівника Регіонального сервісного центру МВС України у Рівненській області було видалене з офіційного сайту. Це може свідчити або про усунення його з посади і розпочате розслідування щодо вчинених ним і його родиною дій, або він лаштується на посаду вище – у Рівненську адміністрацію.

Так от – щоби схемі номер сім не судилось збутись, ми і закликаємо негайно провести перевірку щодо Бельця Валерія Васильовича.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости