Євген Кукос: співробітник управління карного розшуку міста Києва скуповує нерухомість на мільйони

Кукос Євген Володимирович, оперуповноважений Управління карного розшуку ГУНП у м. Києві, займаючи досить “скромну” в плані офіційної зарплати посаду, умудрився скупити нерухомості на мільйони гривень.

Про це пише інтернет-видання "360ua".

Все почалося з незадекларованої Євгеном Кукосом нерухомості в Обухові, де поліцейському належить ¼ частки квартири номер 19, будинку 110 розташованої по вул. Київській. В офіційних деклараціях Євгена Володимировича інформація про право власності на дану нерухомість відсутня і до ведення електронних реєстрів, приховувати свою участь у володінні нерухомістю в Обухові Кукосу дійсно вдавалось.

Документи БТІ, що підтверджують право власності Євгена Кукоса на частку квартири в Обухові

Варто відзначити, що неодноразове невнесення в декларації з 2016 по 2023 роки Кукосом Євгеном відомостей щодо перебування в його власності нерухомого майна, має підпадати під статтю 366-2 КК України, якщо вартість ¼ частки зазначеної квартири складає від 500 прожиткових мінімумів, та адміністративну відповідальність за ст. ст. 172-6 КУпАП якщо вартість ¼ частки зазначеної квартири складає від 100 до 500 прожиткових мінімумів. А правильною кваліфікацією злочину має займатись НАЗК.

Разом з тим, так як ні Внутрішня Безпека, ні НАЗК вчасно не зацікавились справами Євгена Кукоса, скромний оперуповноважений карного розшуку умудрився накупити нерухомості на мільйони гривень. Але на цей раз, щоб уникнути декларування та з появою електронних реєстрів, Євген Кукос почав оформляти всю нерухомість на родичів. Журналісти нашого видання віднайшли у Державних реєстрах оформлені на родичів Кукоса квартири та комерційні приміщення.

Зокрема, на рідного брата Кукоса Сергія Володимировича оформлені квартири та комерційні приміщення у місті Ірпінь. Згідно даних Державного реєстра на Сергія Кукоса оформлені: нежитлове приміщення 20,5 м. кв. в Ірпені (Виговського, 2 Д/1, приміщення 1007), нежитлове приміщення 23 м. кв. в Ірпені (Виговського, 2 Д/1, приміщення 1040), нежитлове приміщення в Ірпінь 51,6 м.кв. (Університетська/Маркса Карла, 3/7, приміщення 3), квартира в Ірпінь 56,8 м. кв. (Виговського 2Д/5 номер 54), квартира в Ірпінь 64,5 м. кв. (Виговського 2Д/1 номер 33).

Витяг з Держреєстра: комерційні приміщення оформлені на брата Євгена Кукоса

Журналісти нашого видання провели власне розслідування, на предмет оцінки можливостей брата Євгена Володимировича придбати зазначену нерухомість власним коштом. Однак прості підрахунки показують, що “ні”, не міг. Адже як нам вдалось вияснити, Кукос Сергій живе виключно на доходи від точки продажу мобільних телефонів в Обухові, і ніяк не міг “наторгувати” на купівлю такої дорогої нерухомості.

Як же простий співробітник Управління карного розшуку міста Києва Євген Кукос зміг скупити нерухомості на мільйони гривень?

Займаючи посаду оперуповноваженого в ОВС УКР ГУНП міста Києва, Євген Кукос працює по лінії розбоїв та пограбувань. Іншими словами, у разі якщо вчиняється такого роду злочин, Кукос має ловити бандитів.

Але “бандитів ловити, на зарплату жити”, а на офіційну зарплату співробітника карного розшуку, нехай навіть і столичного, стільки нерухомості не купиш. Тож Євген Кукос звісно бандитів ловить, але спіймавши, відразу відпускає за певну суму, яку в даному контексті ми можемо розглядати як “хабар”.

Як розповіли наші джерела в кримінальних колах Києва, номер телефону Євгена Володимировича у швидкому наборі багатьох столичних бандитів, адже у разі, якщо хтось попадається “на гарячому”, Євген Володимирович завжди допоможе уникнути відповідальності. Ціна питання залежить від розміру награбованого. До прикладу, якщо будинок пограбували на 100 тисяч, то “Володимировичу” достатньо віддати 30 тисяч.

Окремою у “прайсі” Євгена Володимировича стоїть послуга “викупити брата”, коли члени банди за певну суму “викуповують” своїх товаришів. Порядок цифр залежить від “рівня” бандита та ситуації загалом. Ціна послуги у “Володимировича” стартує від 20 тисяч у.о.. Тут варто згадати і про безпосереднього керівника Євгена Кукоса: начальника відділу розкриття розбоїв управління карного розшуку Головного управління поліції у місті Києві Олександра Чуча. У разі, якщо відпусти крадія відразу не вдається, у “прайсі” Кукоса, не без допомоги начальника, є послуга “вийти по умовному терміну за рішенням суду”. У цьому Кукосу і Чучі допомагають їх давні друзі у Прокуратурі, прізвища яких, в контексті конкретних кейсів, ми плануємо опублікувати у другій частині нашого журналістського розслідування.

Але повертаємось до питання, як так сталось що протиправна діяльність Кукоса залишається непоміченою Департаментом Внутрішньої Безпеки, адже масштаби вражаючі, навіть для Центрального управління. З наших джерел в поліції, нам вдалось дізнатись, що Євген Кукос на людях веде себе вкрай скромно: ніяких дорогих годинників, брендових речей, весь час економить, навіть іншим разом відмовляв у “покупках” дружині.

Доречі, дружина Євгена Кукоса, Кукос Марина Василівна також на службі в поліції. Цікавий момент, подружжя подає на розлучення, завдяки чому журналістам нашого видання стало відомо, про спільне майно подружжя: дві квартири в Ірпені, які вони точно не могли придбати на задекларовані зарплати. Квартири, що належать подружжю розташовані за адресами: м. Ірпінь, вулиця Виговського/Суворова, будинок 2Д/5, кв. 54 та вулиця Виговського/Суворова, будинок 2Д/1, кв. 33.

Сподіваємось, що переглянувши опубліковані нами дані Державних реєстрів Департамент внутрішньої безпеки зверне увагу на сигнали, що надходять у відношенні Євгена Кукоса, та проведе комплексну перевірку.

Тим часом редакція видання веде підготовку другої частини нашого журналістського розслідування, де збере самі яскраві епізоди, в яких завдяки корупційній схильності оперуповноваженого ОВС УКР ГУНП міста Києва Євгена Кукоса, криміналітет вільно почуває себе на вулицях столиці.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости