Радник Авакова оприлюднив план перемоги над «руським міром»

Ілля Ківа, радник голови МВС України, заявив про необхідність з боку влади проведення дуже жорсткої та чіткої політики, яка б була спрямована на підтримку усього, що має відношення до поняття «українське», передає replyua.net. В інтерв'ю одному з українських видань Ківа назвав це питанням виживання України, котра вже третій рік протистоїть російській агресії.

«На сьогоднішній день, коли на нашій, українській землі, від пуль російських окупантів проливається кров, ми не маємо права на гру у якийсь плюралізм у даному питанні. Ми маємо чітко дотримуватися позиції: сьогодні все повинне бути українським, оскільки лише так можна досягнути зміцнення нашої державності»,- наголосив він.

За словами Ківи, в загальному він підтримує проект закону № 5670 про державну мову. Крім того, радник міністра МВС заявив про занепокоєння у зв’язку із засиллям на телебаченні та радіо російськомовних програм, тому що це є свідченням програшу України Росії на інформаційному фронті.

Ілля Ківа переконаний, що населення окупованих територій так і не почне розмовляти українською, якщо держава не буде проводити активу мовну політику. У цьому питанні, вважає він, повинна проявлятися більш чітка позиція.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости