Політик пояснив, чому «Слуги народу», ультраправі і нацистські партії провалилились на виборах

Володимир Чемерис вважає, що ці вибори довели, що українці вимагають системної зміни політики, яку ні Зеленський, ні його партія не можуть впровадити.

Про це український громадський і політичний діяч розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи те, що СН майже ніде по Україні не взяли перші місця на виборах, Володимир Чемерис пояснив, чому так сталось і що до цього призвело.

«Очевидно, що отримавши такий феноменальний результат на виборах минулого року — президентських і парламентських, отримавши монобільшість в парламенті і посаду президента, “слуги народу” не виконали жодного з сподівань, які на них покладав український народ. Тобто не було зроблено жодного кроку до встановлення миру, не було відновлено громадянські права, не було відновлено незалежність України, не було змінено соціально-економічну політику. Тому голосування на місцевих виборах, хоча вони і називаються місцевими, але законодавство і бюлетень були влаштовані так, що люди в першу чергу голосували за політичні партії. І тут ми бачимо повний провал “слуг народу”, особливо болючий в Києві і Одесі, де всі мажоритарні округи навіть не вийшли в 2 тур. Це оцінка українцями політики, яку проводила правляча партія», - пояснив він.

Політичний діяч також додав, що ці вибори стали провальними не лише для президентської партії, а і показало ставлення суспільства до ультраправих і нацистських політичних сил.

«Заодно хочу додати, що провалилися ультраправі партії і нацистські партії. Нацкорпус взагалі в межах похибки, а “Свобода” ледве-ледве пройшла у Львівську міську раду. Це теж оцінка українців. Без сумніву, українці вимагають системної зміни політики взагалі — економічної, зовнішньої, внутрішньої політики. Це видно по тому, що ті політичні сили, які показали, що ті сподівання, які не справдив Зеленський, вони можуть виконати. Я маю на увазі в першу чергу ОПЗЖ і партію Шарія, яка пройшла у великих містах на сход і і півдні України. Це означає, що українці вимагають зміни цієї політики, тому що73%, які отримав Зеленський минулого року, вони були наслідком невідповідності політики тодішнього правлячого класу до прагнень українського народу. Зараз ми бачимо таку ж невідповідність політики Зеленського до прагнень українського народу. Це така підказка, а можливо, навіть просто волання, що політику треба міняти. Чи зробить це Зеленський? Дуже велике питання. Він вже мав 1,5 роки для того, щоб це зробити, але не зробив. І враховуючи в першу чергу, що ми маємо уряд і президента, як і попереднього президента і уряд, які повністю керуються зовнішніми чинниками, то я маю певний песимізм відносно того, що ті результати приведуть до змін в нашій політиці. Якщо не буде змін зверху, то неминуче такі зміни будуть знизу», - резюмував співрозмовник.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости