Майбутні мешканці «Варшавського» вийшли на акцію під Фонд державного майна України – люди майже рік не можуть в’їхати у власні оселі

2 серпня інвестори ЖК “Варшавський Плюс” цілими родинами вийшли на масштабний мітинг до стін Фонду держмайна України. Люди прагнули відстояти свої інвестиції та почути відповідь на справедливе питання: як довго і чому вони мають чекати на введення житла в експлуатацію?

«Звільніть нас із заручників і віддайте наші квартири», – закликали мітингувальники чиновників.

Ключі від власних осель прості громадяни чекають вже протягом 9 місяців та не розуміють, чому процес введення будинків в експлуатацію виявився повністю заблокований замовником будівництва – агрокомбінатом «Пуща-Водиця» під управлінням ФДМУ.

Інвестори вимагають від чиновників вирішити конфлікт із забудовником у судовому порядку, негайно розблокувавши процес отримання житла простими громадянами.

На сьогоднішній день інвестиційний договір між забудовником ТОВ «Конкорд-ДС Плюс» та замовником будівництва – агрокомбінатом «Пуща-Водиця» є дійсним та не існує жодного нормативного акту, який дозволяє не виконувати замовнику будівництва свої зобов’язання на час судових розглядів. Відтак, договір має бути негайно виконаний в тій частині, яка стосується простих інвесторів, впевнені учасники акції.

«Люди доведені до відчаю та змушені вдаватися до більш масштабних дій після того, як інші способи привернути увагу голови ФДМУ, такі як: відкритий лист, колективне звернення, особисті звернення та публікації в ЗМІ з проханнями вирішити питання не дали жодного результату. Сьогодні чиновники відмовляються сісти з інвесторами за стіл переговорів та разом вирішити болюче питання по введенню їх будинків в експлуатацію», – наголошують представники ініціативної групи.

Майже місяць тому інвестори вже приходили до ФДМУ, та, на жаль, безрезультатно: тоді керівники Фонду проігнорували запрошення від майбутніх мешканців «Варшавського» і не вийшли до людей.

Цього разу заклики киян нарешті були почуті, однак відповіді на головне питання: «Коли люди нарешті зможуть отримати власні квартири?» чиновники так і не надали. Інвесторів запросили на розмову із заступником голови ФДМУ Денисом Кудіним, під час якої останній заявив: замовник не збирається затверджувати документи, необхідні для введення житла в експлуатацію.

«Держпідприємство «Пуща-Водиця» і Фонд держмайна переконують, що інвестиційний договір із забудовником є нікчемним, наразі триває суд і виконувати угоду вони відмовляються. Паралельно тривають перемовини між сторонами про врегулювання суперечки поза судом мирним шляхом, однак, наскільки нам відомо, вони зайшли у глухий кут. ФДМУ не може обґрунтувати відсоток площ, які, на їхню думку, забудовник має виділити державі в особі агрокомбінату», – зазначив представник інвесторів Кирило Туманов.

Нагадаємо, замовник будівництва державний агрокомбінат «Пуща-Водиця» за потурання управляючого органу – ФДМУ – фактично ухиляється від виконання своїх функцій та не підписує документи, необхідні для введення новобудов в експлуатацію та присвоєння будинкам поштових адрес.

ДП вимагає визнати недійсними договори з будівництва низки житлових комплексів у столиці. Через це інвестори перших трьох будинків ЖК «Варшавський Плюс», які були готові до введення в експлуатацію в 4 кварталі 2020 року, як це і було заплановано та задокументовано у договорах з інвесторами, опинились у безвихідній ситуації.

На думку інвесторів, кричущим фактом є те, що агрокомбінат «Пуща-Водиця» втретє поспіль намагається продати майнові права на свою частку, отриману від девелопера – 42 квартири одним лотом в ЖК, саме щодо якого хоче визнати інвестиційний договір недійсним.

Таким чином, під гаслом «захисту державних інтересів» подальша доля житлового комплексу опиняється під загрозою через дії агрокомбінату, а квартири, які від держави мали б отримати пільгові верстви населення, можуть фактично піти з молотка.

Наразі інвестори «Варшавського» очікують на наступну зустріч із керівництвом ФДМУ, дата якої поки не призначена, та запевняють: у разі, якщо чиновники не припинять шантажувати девелопера, використовуючи простих людей як заручників, та не розблокують процес введення будинків в експлуатацію, інвестори мають намір звертатися за відповідною підтримкою до міжнародних регулюючих організацій.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости