З початку війни Запоріжжя виділило з бюджету на допомогу ЗСУ 457,7 млн грн

Після того, як була опублікована інформація про те, скільки різні міста направляють грошей на допомогу нашим захисникам, ця тема стала приводом для піару різних запорізьких політиків і активістів. Мовляв, Запоріжжя не в передовиках у цьому питанні, як так можна.

І ніхто з критиків чомусь не згадав, що від Запоріжжя до лінії фронту всього 40 км. Вже півтора року росіяни не залишають його у спокої - рідко якої ночі можна спокійно спати, не чуючи звуків вибухів. Запоріжжя постійно стікає кров’ю і якось дивно в цей час від нього вимагати рекордів у грошових виплатах.

Тим більше, виявляється, Запоріжжя направило на допомогу ЗСУ вагомі кошти - 457,7 мільйонів гривень. У нашому розпорядженні опинилась інформація, яка пояснює, на що були витрачені ці гроші.

Отож, ті, кому надійшла допомога: 9 військових частин Міноборони, 3 частини Нацгвардії, 3 структурні підрозділи Міноборони, Державна прикордонна служба, 4 структурні підрозділи Нацполіції, ДФТГ та громадські формування, Державна служба України з надзвичайних ситуацій, Державна міграційна служба. Також ці кошти були витрачені на заходи з територіальної оборони.

Що стосується останнього, заходів з територіальної оборони, то місцевій владі вдалося створити між Запоріжжям і ворогом “непроходимі чащі”. Причому, ця допомога йшла не лише для нашої області. Наприклад, кошти пішли на створення 500 тисяч метрів окопів і траншей у трьох областях. Зроблено 5 тисяч протитанкових “їжаків”, 300 вогняних опорних пунктів, 8 тисяч бетонних блоків та конструкцій, 100 тисяч мішків з піском. Було задіяно 10 тисяч людей в облаштуванні фортифікаційних споруд.

Наші захисники дуже потребують різноманітну автомобільну техніку, тому Запоріжжя не залишилось осторонь - місто передало ЗСУ 30 одиниць техніки. Це і позашляховики, і автобуси, і вантажівки, і автокрани. Також ми передали на фронт 80 тисяч літрів дизпалива і стільки ж - бензину.

З міського бюджету закупили одяг, спорядження і амуніцію для військових. Мова йде про 30 тисяч одиниць одягу і взуття, 900 бронежилетів, 800 кевларових касок, тепловізори, супутникові телефони, радіостанції, прожектори, планшети, ноутбуки, тощо.

Крім того, Запоріжжя постійно забезпечує потреби військових у питній воді, постачає продукти харчування, побутову техніку, генератори.

Давайте не забувати, що з 24 лютого 2022 року постійно “прилітає” або в сам обласний центр, або в Запорізький район. В місті багато зруйнованих внаслідок обстрілів будинків - багатоповерхових, і приватних. І тим не менше, це місто, яке саме постійно страждає від військової агресії ворога, допомагає нашим захисникам.

Звісно, десь дуже далеко від фронту, за тисячі кілометрів, є міста, які направили на допомогу ЗСУ більше коштів. Але якщо згадати, що Запоріжжя - одне з найбільш розбомблених міст в Україні - його допомога теж дуже вагома.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости