США виділили Україні допомогу в розмірі 200 млн доларів

У США закінчуються гроші, які призначені для фінансування військової допомоги Україні. У зв'язку з цим президент Джо Байден запросив у Конгресу понад 100 млрд доларів, в які входять понад 60 млрд доларів для України. Зараз у Конгресі є розбіжності щодо цього пакету, оскільки республіканці вимагають додати туди пропозиції щодо посилення безпеки кордонів, пише РБК-Україна.

Вчора координатор Ради національної безпеки США при Білому домі Джон Кірбі повідомляв, що Сполучені Штати Америки, ймовірно, оголосять черговий пакет військової допомоги Україні. Це станеться до кінця грудня. На цьому тлі президент України Володимир Зеленський приїхав до США.

Сьогодні, 12 грудня, Сполучені Штати Америки виділили Україні допомогу в розмірі 200 млн доларів. Про це заявив президент США Джо Байден.

Він, перебуваючи в Овальному кабінеті з президентом Володимиром Зеленським заявив, що підписав угоду про виділення Україні 200 мільйонів доларів.

Сидячи поруч із Зеленським в Овальному кабінеті, Байден відкрив свою зустріч словами "ми стоїмо на справжньому переломі історії". Байден додав, що Конгресу необхідно ухвалити додаткові кошти, щоб надати більше допомоги Україні.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що не варто робити трагедію з того, що США наразі не дійшли консенсусу щодо бюджету на наступний фінансовий рік, у якому також закладена підтримка України.

Раніше повідомлялося, що Німеччина активно взяла участь в допомозі Україні, надаючи військову, політичну та фінансову підтримку. Зокрема, Берлін передавав артилерію, танки Leopard різних модифікацій, системи ППО IRIS-T та Patriot, боєприпаси, автомобілі, дрони та інше озброєння. Також важливо відзначити, що у Німеччині успішно завершила навчання друга група українських операторів ЗРК Patriot, участь у якому взяли 70 українських солдатів і офіцерів.

Теперь Німеччина підтвердила свій намір подвоїти військову допомогу Україні у 2024 році, збільшивши суму з 4 мільярдів євро до 8 мільярдів євро.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости