ЗСУ
12.12.2023 11:10

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що не варто робити трагедію з того, що США наразі не дійшли консенсусу щодо бюджету на наступний фінансовий рік, у якому також закладена підтримка України.

«Якщо станеться так, що ми отримаємо подарунок до Різдва, ми будемо щасливі», - сказав Данілов в інтерв'ю BBC.

Він зазначив, що якщо це станеться трохи пізніше, то «не варто робити з цього трагедію».

Відповідаючи на запитання, чи програє Україна війну, якщо США припинить допомагати, він відкинув таку можливість, тому що «правда на нашому боці».

«Чи знищить путін нас на очах у всього людства? Чи буде він вбивати наших дітей, наших жінок, наших старих? І весь світ буде дивитися на це із закритими очима? Тоді виникає запитання: у якому світі ми живемо?», - додав секретар РНБО.

Раніше повідомлялося, що Німеччина активно взяла участь в допомозі Україні, надаючи військову, політичну та фінансову підтримку. Зокрема, Берлін передавав артилерію, танки Leopard різних модифікацій, системи ППО IRIS-T та Patriot, боєприпаси, автомобілі, дрони та інше озброєння. Також важливо відзначити, що у Німеччині успішно завершила навчання друга група українських операторів ЗРК Patriot, участь у якому взяли 70 українських солдатів і офіцерів.

Теперь Німеччина підтвердила свій намір подвоїти військову допомогу Україні у 2024 році, збільшивши суму з 4 мільярдів євро до 8 мільярдів євро.

Нагадаємо, що США оголосили новий пакет військової допомоги для України.