Масштабна кібератака на "Київстар": нові подробиці

Під час вчорашньої масштабної кібератаки на мобільного оператора "Київстар", хакерам вдалося зламати захист завдяки обліковому запису одного зі співробітників компанії. Про це під час національного телемарафону "Єдині новини" повідомив президент "Київстару" Олександр Комаров, пише РБК-Україна.

За його словами, зловмисникам вдалося пробити захист завдяки скомпрометованому обліковому пулу та недозволеному доступу співробітника, що відкрило шлях для вторгнення в інфраструктуру компанії.

Керівництво "Київстар" підкреслює, що проводяться розслідувальні заходи щодо цього інциденту.

Компанія "Київстар" продовжує відновлення своїх послуг після масштабного збою.

Нагадаємо, що 12 грудня, стався масштабний технічний збій у роботі телекомунікаційної компанії "Київстар" через хакерську атаку. Люди не можуть користуватись мобільним зв'язком та інтернетом. Збій вплинув на інші сфери, включаючи вуличне освітлення, роботу "гарячих ліній", терміналів, банкоматів та оплату проїзду.

На тлі збою у “Київстар” в Україні не працює частина сирен.

СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на "Київстар".

Тим часом, оператори Vodafone та lifecell попередили українців про труднощі.

Раніше було повідомлено, що в російських дронах виявили SIM-карту "Київстар". Крім того, було таке, що абоненти "Київстару" отримували SMS-розсилку із закликом до державної зради. Про це компанія писала в соцмережах у жовтні.

Нагадаємо, суд заарештував активи «Київстар», які контролювали путінські олігархи.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости