Європі слід готуватися до нових військових загроз, - Пісторіус

Глава Міноборони Німеччини Боріс Пісторіус вважає, що Європі слід готуватися до нових військових загроз. Про це він заявив у інтерв'ю виданню Welt am Sonntag.

Пісторіус припустив, що до кінця десятиліття США переключають свою увагу на Індо-Тихоокеанський регіон, а Європа може стикнутися з новими викликами на тлі можливого скорочення американської військової присутності.

«Ми, європейці, повинні більше брати участь у забезпеченні безпеки на своєму континенті», - вважає Пісторіус, відзначивши, що регіону знадобиться час, щоб збільшити виробництво власної зброї. «У нас є близько п'яти-восьми років, щоб наздогнати втрачене, з точки зору збройних сил, промисловості та суспільства».

Зараз, за словами міністра оборони Німеччини, Росія значно збільшує виробництво зброї для підтримки свого вторгнення в Україну, а також загрожує країнам Балтії, Грузії та Молдови. «Ми можемо стикнутися з небезпеками наприкінці цього десятиліття. Але до того часу ми будемо до них готові», - вважає Пісторіус.

Під час інтерв'ю міністр також відзначив, що в Європі є усвідомлення того, що, можливо, доведеться компенсувати американську допомогу Україні, якщо у Вашингтоні не вдасться узгодити нове фінансування.

Російський диктатор Володимир Путін не збирається припиняти війну і не налаштований ні на які мирні перемовини.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости