Фінляндія може допомогти НАТО протистояти Росії

Фінляндія 18 грудня підпише зі США угоду про співробітництво в галузі оборони, пише Антикор.

"Те, що не буде необхідності домовлятися про все окремо, полегшить організацію операцій у мирний час, але, що найістотніше, це буде життєво важливо під час кризи", - повідомила міністр закордонних справ Еліна Валтонен.

Зазначається, що американські війська зможуть швидко потрапити до Фінляндії для надання їй допомоги у разі конфлікту. Для підготовки до нього їм буде надано безперешкодний доступ до 15 об’єктів та зон, де вони зможуть зберігати військову техніку та боєприпаси, йдеться у тексті угоди. Серед них – чотири авіабази, військовий порт і залізниця на півночі країни. Склади для військового майна розмістяться вздовж шляхів, що ведуть до російського кордону.

Американські частини матимуть можливість базуватися у Фінляндії і на постійній основі, але поки що таких планів, за заявою уряду, немає. Також вони зможуть проводити у країні військові навчання.

Фінляндія може допомогти НАТО протистояти Росії.

Угоди з США, подібні до фінської, мають такі країни-члени НАТО, як Болгарія, Угорщина, Латвія, Литва, Норвегія, Польща, Словаччина, Чехія та Естонія, угода з Данією чекає на затвердження.

Раніше повідомлялося, що Фінляндія розпочне зведення огорожі на кордоні з Росією взимку 2024 року.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости