Швейцарія майже вдвічі збільшить заплановану зимову допомогу Україні

Швейцарія збільшить обсяг допомоги для України, що був запланований на зиму.

Про це йдеться в повідомленні на урядовому порталі Швейцарії, опублікованому у середу, 20 грудня.

«Зіткнувшись із суворими викликами немилосердної зими, мільйони людей в Україні відчувають гостру потребу в допомозі», — йдеться в заяві.

У відповідь на це федеральний уряд Швейцарії виділить додатково $13,7 млн допомоги. Таким чином, відповідно до повідомлення, загальний обсяг швейцарської підтримки взимку становить близько $30 млн.

Ці заходи, пояснює уряд Швейцарії, включають підтримку кількох неурядових організацій, які надають життєво важливу допомогу взимку. Ця допомога дозволила відремонтувати майже 1 000 квартир і будинків та роздати опалювальні матеріали близько 1300 домогосподарствам у прифронтових районах України.

Восени Швейцарія також відправила 20 тонн обладнання ДСНС України, зокрема зимове взуття та спальні мішки. Крім того, країна допомагає у сфері енергетичного менеджменту — наприклад, фінансує реконструкцію мереж централізованого теплопостачання та встановлення сонячних електрогенераторів.

Швейцарський уряд розповідає, що країна також збільшує свій внесок до Гуманітарного фонду ООН в Україні до $6.5 млн. Ці кошти призначені на опалення, зимовий одяг, підтримку оренди житла, зокрема у зв’язку з підвищенням витрат на опалення та енергоносії, та утеплення житла.

26 листопада стало відомо, що Швейцарія надасть Україні додатковий пакет допомоги на $113 млн.

Нагадаємо, Україна може перестати отримувати допомогу від інших країн. У Пентагоні майже не залишилося коштів для допомоги Україні, адже останні $1,07 млрд. Міноборони США витрачає на закупівлю озброєння, яке замінить техніку, відправлену Києву. Вже 30 грудня 2023 фінансування буде вичерпано.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости