Пентагон
19.12.2023 11:59

Україна може перестати отримувати допомогу від інших країн. У Пентагоні майже не залишилося коштів для допомоги Україні, адже останні $1,07 млрд. Міноборони США витрачає на закупівлю озброєння, яке замінить техніку, відправлену Києву. Вже 30 грудня 2023 фінансування буде вичерпано.

Про це фінансовий інспектор Пентагону Майкл Маккорд написав у листі до керівників профільних комітетів Конгресу США, інформує агентство Bloomberg.

“Після того, як ці кошти будуть використані, міністерство вичерпає фінансування, доступне нам для надання безпекової допомоги Україні”, — йдеться у листі.

Передбачається, що лист Маккорд посилить тиск на Конгрес. При цьому республіканці блокують виділення додаткового фінансування для України в межах $60 млрд, яке раніше запросив президент США Джо Байден. Вони заявляли, що не схвалять його, доки в пакет не будуть включені заходи для посилення безпеки на кордоні Штатів та Мексики. Однак останніми днями демократи та республіканці змогли досягти суттєвого прогресу в цьому питанні й незабаром можуть укласти угоду про кордон. Але терміни називають різні.

Білий дім 12 грудня 2023 року оголосив про пакет військової допомоги для України на $200 млн. Він включає різне озброєння, зокрема боєприпаси для стрілецької зброї та артилерійські снаряди.

Нагадаємо, представники Демократичної та Республіканської партій в американському Сенаті дають позитивну оцінку переговорному процесу щодо боротьби з нелегальною міграцією на кордоні Сполучених Штатів та Мексики.