Синоптики дали прогноз погоди в Україні на січень 2024 року

Середня місячна температура в січні 2024 року прогнозується в межах 0-4 градусів морозу, в той час як на Закарпатті, в Криму, Одеській та Херсонській областях очікується 0-2 градусів тепла. Ці значення перевищують норму на 1,5-2,0 градусів, інформує Укргідрометцентр.

За прогнозом синоптиків, місячна кількість опадів у січні очікується в межах 32-43 мм (в горах Криму до 77 мм), що вписується в норму. В східних, Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях очікується більше опадів - 35-78 мм (в Карпатах місцями 80-100 мм), що перевищує норму.

За багаторічними спостереженнями в січні середня місячна температура коливається в межах 0-6 градусів морозу, в Криму від 1 градуса морозу до 4 градусів тепла. Абсолютний мінімум температури повітря становить 23-27 градусів морозу, або навіть 38-39 градусів морозу в окремих районах. Абсолютний максимум температури повітря досягає 10-18 градусів тепла.

Середня місячна кількість опадів в січні становить 26-55 мм, з регіональними відмінностями, наприклад, на Закарпатті до 89 мм та на високих гірських територіях Карпат та Криму до 125 мм.

У повідомленні Укргідрометцентру зазначено, що у січні характерні сильний вітер, хуртовини, сильний сніг, а під час відлиг можлива ожеледь та туман.

Зазначимо, що синоптики прогнозують збереження плюсової температури в Україні до кінця грудня, з температурою від 0 до 6 градусів тепла вночі та вдень. На Різдво, 25 грудня, очікуються опади у вигляді мокрого снігу та дощу, приблизно при тому самому температурному фоні. За уточненими прогнозами Укргідрометцентру, змін у температурному режимі до кінця грудня не передбачається.

Нагадаємо, що в Україні вперше відзначатиметься Різдво за новим церковним календарем, який набрав чинності 1 вересня. Внаслідок цього змінилися дати свят та проведення обрядів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости