Президент США Джо Байден підписав оборонний бюджет США на 2024 рік

Президент США Джо Байден підписав оборонний бюджет країни на наступний рік, повідомляє Білий дім.

«Я підписав закон H.R. 2670, «Закон про бюджетні асигнування на потреби національної оборони (NDAA) на 2024 фінансовий рік». Закон затверджує асигнування на фінансовий рік, головним чином, для Міністерства оборони, програм нацбезпеки Міністерства енергетики, Державного департаменту та розвідувального співтовариства», – йдеться у повідомленні.

Документ, підписаний президентом США 22 грудня, визначає фінансування діяльності міністерств оборони, енергетики, Держдепартаменту та розвідувального співтовариства, а також програм національної безпеки. Загальний оборонний бюджет країни на 2024 рік складе 886,3 мільярда доларів.

Як пише radiosvoboda.org, документ передбачає продовження Ініціативи із безпекової допомоги України, яку на початку повномасштабного вторгнення Росії до України ініціював президент США Джо Байден, до 2027 року. Він також схвалює оборонні витрати на підтримку України у розмірі 300 мільйонів доларів, вказують оглядачі.

Ця цифра є невеликою порівняно з 61 мільярдом доларів надзвичайного фінансування з національної безпеки США, про які Байден просить Конгрес для допомоги Україні в її боротьбі проти російської агресії. Щодо цього законопроєкту законодавці в обох палатах Конгресу вже кілька тижнів не можуть домовитись.

Як зазначає "Медуза", програма передбачає, що гроші підуть на виробництво зброї, яку відправлять в Україну, а не на прямі поставки з запасів зброї в США.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що не варто робити трагедію з того, що США наразі не дійшли консенсусу щодо бюджету на наступний фінансовий рік, у якому також закладена підтримка України.

Раніше повідомлялося, що Німеччина активно взяла участь в допомозі Україні, надаючи військову, політичну та фінансову підтримку. Зокрема, Берлін передавав артилерію, танки Leopard різних модифікацій, системи ППО IRIS-T та Patriot, боєприпаси, автомобілі, дрони та інше озброєння. Також важливо відзначити, що у Німеччині успішно завершила навчання друга група українських операторів ЗРК Patriot, участь у якому взяли 70 українських солдатів і офіцерів.

Теперь Німеччина підтвердила свій намір подвоїти військову допомогу Україні у 2024 році, збільшивши суму з 4 мільярдів євро до 8 мільярдів євро.

Також ми писали, що Нідерланди розпочали процес підготовки до передачі перших 18 літаків F-16 Україні. Цю інформацію підтвердив президент України Володимир Зеленський.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости