День подяки Богові: чи з'явиться нове свято в календарі України?

У Верховній Раді України зареєстрований проект постанови № 10371, спрямований на встановлення нового святкового дня в країні - Дня подяки Богові. Наразі текст постанови ще не оприлюднений на офіційному веб-сайті парламенту.

Цей ініціативний крок належить групі депутатів, серед яких виділяється голова Верховної Ради Руслан Стефанчук. Проект має великі шанси на отримання схвалення від парламенту.

Зазначений День подяки є типовим американським святом, що відзначається в останній четвер листопада. Основна ідея цього свята - вираження подяки за урожай і благополуччя у колі родини та серед друзів.

Традиції свята включають сімейні обіди та вечері, головною стравою яких є запечена індичка, а також популярні тиквові пироги.

Під час святкової вечері існує традиція рахувати "подарунки долі", коли кожен бере чистий аркуш паперу та записує з одного боку усе хороше, що сталося з ним, за що він вдячний, а з іншого – те, що було поганого і що ти пробачаєш усім. Зазвичай хороше переважає, і за це теж дякують один одному та Богу.

Деякі міста влаштовують паради з гігантськими повітряними кулями та музичними виставами, а всі вони сприяють висловленню подяки за блага та досягнення року. Це свято також визначається як час для родинного об'єднання та висловлення вдячності за всі позитивні аспекти життя.

Нагадаємо, що в Україні вперше відзначатиметься Різдво за новим церковним календарем, який набрав чинності 1 вересня. Внаслідок цього змінилися дати свят та проведення обрядів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости