У Луганській області поставять на "військовий облік" 16-річних хлопців

Протягом трьох місяців у "ЛНР" окупаційна влада планує провести "військовий облік" серед 16-річних юнаків. Цю інформацію повідомив голова Луганської обласної військово-адміністративної адміністрації (ОВА) Артем Лисогор.

Зазначено, що відповідні "комісії" розпочнуть роботу на окупованій території Луганської області з 10 січня 2024 року. Окупаційна адміністрація виділила широкі "повноваження" цим комісіям, щоб завершити облік до 31 березня, коли у Росії мають завершитися вибори президента. Також будуть виявляти і старшіх чоловіків, які уникали призову до військкоматів під час окупації, і їх обліковуватимуть до 31 грудня.

Зазначається, що для здійснення цього обліку влада залучила підприємства, установи та організації для отримання необхідних персональних даних чоловіків. Навчальні заклади також мають забезпечити термінову явку юнаків до військкоматів.

Також зазначається, що в багатьох населених пунктах "ЛНР" відсутня достатня кількість лікарів вузьких спеціальностей. Тому медичні огляди чоловіків будуть проводитися у сусідніх районах, а мешканцям окремих міст, таких як Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Кремінна, Сватове та Троїцьке, видали доручення стати на військовий облік у інших населених пунктах.

Нагадаємо, окупанти не дають поховати тіла вбитих підлітків вже пів року.

Також ми писали, що в Росії ув'язнених ІЧ-41 у Кемеровській області катували електрошоком та погрожували зґвалтуванням за відмову їхати на війну в Україну.

Раніше повідомлялося, що в Москві на акцію протесту вийшли родички мобілізованих із плакатами «Мобілізованим пора додому», «Немає безстрокової мобілізації». Акція тривала 5 хвилин.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости