Тігран та Микита
27.12.2023 21:18

Протягом півроку окупанти у Бердянську заважають похованню тіл Тиграна Оганнісяна та Микити Ханганова, підлітків, яких вони вбили. Про це повідомив адвокат родини Тиграна Оганнісяна та експерт Медійної ініціативи за права людини Андрій Яковлєв у коментарі для Радіо Свобода. За словами адвоката, існує припущення, що тіла загиблих хлопців можуть перебувати у морі в Бердянську, але це лише домисловання, оскільки доказів у нього немає.

Формальним приводом відкладати повернення тіл родинам загиблих для поховання називають необхідність подальшої експертизи, але адвокат вважає, що справжня причина - "намір приховати умисне вбивство".

"Коли в голову постріл з близької відстані та, припустимо, у серце і не один. Коли куля пройшла крізь рот і вийшла через іншу частину голови, то очевидно, що це було зроблено з близької відстані. Коли всі бачать тіло, - це є доказ вчинення воєнного злочину. А без тіл, вони думають, напевно, що важче довести цей злочин", - сказав Яковлєв.

Адвокат підтвердив, що похорон хлопців планувався і раніше, навіть був оголошений день і місце відспівування, але раптом церемонію скасували.

Під час щорічної зустрічі Ради міністрів ОБСЄ голова МІПЛ Ольга Решетилова порушила питання повернення тіл рідним убитих підлітків і закликала ОБСЄ втрутитися в ситуацію.

Нагадаємо, 24 червня представник російських окупантів на території Запорізької області Владислав Рогов заявив про вбивство в Бердянську "двох проукраїнських терористів", одному з яких було усього 16 років.

Раніше повідомлялося, що в Бердянську росіяни посилили "мобілізацію".