Байден відреагував на масований ракетний удар Росії по Україні

Сьогодні, 29 грудня, Росія вдарила по українському пологовому будинку, торговому центру та житловим кварталам, призвівши до загибелі мирних жителів та численних поранень. Російський масований удар є нагадуванням про те, щодиктатор Володимир Путін намагається знищити Україну, і його треба припинити. Про заявив президент Сполучених Штатів Джо Байден.

Президент США наголосив, що ці напади є суворим нагадуванням світу про те, що мета Путіна залишається незмінною - знищити Україну та піддати її народ рабству. Він закликав припинити Путина і відзначив, що без нового фінансування допомоги Україні Конгресом США, країна не зможе захищати своє мирне населення.

Байден підкреслив важливість дій Конгресу без зволікань і зазначив, що ставки в цій боротьбі виходять за межі України, впливаючи на весь Північноатлантичний альянс. Він закликав не підводити союзників та партнерів, а також висловив переконання, що історія суворо засудить тих, хто не відгукнеться на заклик.

Нагадаємо, російські окупанти завдали найбільшого масованого удару по Україні з початку війни, зафіксувавши понад 150 цілей у повітряному просторі країни. Українським силам протиповітряної оборони вдалося знищити 114 цілей, включаючи ударні безпілотники та крилаті ракети.

Нагадаємо, сьогодні, 29 грудня, Президент України Володимир Зеленський відвідав Авдіївку Донецької області, яку кілька місяців активно атакують російські окупанти. Глава держави на позиціях українських захисників обговорив актуальну ситуацію та потреби бійців.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости