Зеленський
29.12.2023 19:14

Сьогодні, 29 грудня, Президент України Володимир Зеленський відвідав Авдіївку Донецької області, яку кілька місяців активно атакують російські окупанти. Глава держави на позиціях українських захисників обговорив актуальну ситуацію та потреби бійців. Про це йдеться й його у відеозверненні до українців.

"Авдіївка. Відвідав позиції 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка. Одна з найскладніших ділянок фронту.

Подякував воїнам особисто. Обговорили з командиром оборонну ситуацію, основні потреби. Відзначив найкращих воїнів державними нагородами та вручив «Золоту Зірку» Героя України молодшому сержанту Ігорю Тимощуку.

Дякую всім, хто на передовій, за службу, за цей рік, який уся країна вистояла завдяки саме таким воїнам. Тим, хто захищає нашу державу попри все. Тим, хто щодня дає бойовий результат", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні, 29 грудня, російська армія здійснила наймасованіший ракетний удар по Україні. У результаті обстрілів постраждали Київ, Львів, Харків, Запоріжжя, Дніпро, Одеса. Є постраждаі та загиблі.

Спочатку росіяне атакували "Шахедами", випустивши 36 безпілотників. Під час атаки ворог випустив масу ракет різних типів, зокрема крилаті ракети повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55, аеробалістичні ракети Х-47М2 "Кинджал", протирадіолокаційні ракети Х-31П, Х-59, а також зенітні керовані ракети С-300.

Загалом було використано 158 засобів повітряного нападу, з яких протиповітряна оборона знищила 114 цілей. Над Києвом протиповітряна оборона збила більше 30 цілей, а внаслідок атаки в столиці спалахнула пожежа у будинках та на складі в Шевченківському районі, де триває розбір завалів.