Франція рішуче засуджує масовані удари Росії по Україні

Масовані удари російських військових по містах України свідчать про продовження Кремлем своєї стратегії терору з метою знищення цивільної інфраструктури. Про це йдеться на сайті Міністерства закордонних справ Франції.

За даними французького зовнішньополітичного відомства, Париж рішуче засуджує масовані ракетні та безпілотні удари Росії по Україні, які призвели до загибелі та пораненню людей, зокрема в районах Харкова, Запоріжжя, Дніпра, Києва, Львова та Одеси.

Міністерство наголосило, що Франція буде продовжувати надавати підтримку Україні та надавати необхідну допомогу для самооборони в тісній координації з іншими партнерами. Глава МЗС Франції Катрін Колонна вже раніше підкреслювала цю підтримку.

У заяві також зазначено, що Франція буде продовжувати підтримувати українські суди та Міжнародний кримінальний суд у боротьбі з безкарністю за злочини, скоєні Росією.

Нагадаємо, що наразі відомо про 30 загиблих та понад 160 поранених внаслідок ранкового масованого нападу російських терористів на територію України. Президент Сполучених Штатів Джо Байден відреагував на масований ракетний удар Росії по Україні.

Також ми писали, що сьогодні, 29 грудня, Президент України Володимир Зеленський відвідав Авдіївку Донецької області, яку кілька місяців активно атакують російські окупанти. Глава держави на позиціях українських захисників обговорив актуальну ситуацію та потреби бійців.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости