Міністерство оборони РФ звітувала про масований удар по Україні

Міністерство оборони РФ сьогодні назвало напад на Україну "масованим ударом високоточною зброєю" по військових об'єктах.

У відомстві заначили що удари були вдалими по всім цілям.

"У період з 23-го по 29-е грудня Збройними Силами Російської Федерації завдано 50 групових та один масований удар високоточною зброєю та безпілотними літаючими апаратами по об'єктах військово-промислового комплексу, військовій аеродромній інфраструктурі, арсеналах, а також місцях зберігання: артилерійських боєприпасів, безпілотних катерів, зброї та палива для військової техніки. Крім того, уражалися місця розташування підрозділів Збройних Сил України, формувань націоналістів та іноземних найманців. Усі визначені об'єкти були уражені", - йдеться у повідомленні

Нагадаємо, що це один із найпотужніших ударів за часів війни.

Ми писали, що російські окупанти сьогодні, 29 грудня, завдали найбільшого масованого удару по Україні з початку війни, зафіксувавши понад 150 цілей у повітряному просторі країни. Українським силам протиповітряної оборони вдалося знищити 114 цілей, включаючи ударні безпілотники та крилаті ракети.

Наразі відомо про 30 загиблих та понад 160 поранених внаслідок ранкового масованого нападу російських терористів на територію України. Президент Сполучених Штатів Джо Байден відреагував на масований ракетний удар Росії по Україні. Крім того, Франція рішуче засуджує масовані удари.

Україна та інші 30 держав звернулися із запитом на негайне зібрання Ради Безпеки ООН. Основною темою обговорення має стати масштабний удар з боку Росії.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував атаку. У черговому своєму зверненні до українців він зазначив, що потрібно працювати над тим, щоб повернути війну назад - до цих покидьків, додому, в Росію.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости