Дмитро Кулеба
29.12.2023 20:52

Україна та інші 30 держав звернулися із запитом на негайне зібрання Ради Безпеки ООН. Основною темою обговорення має стати масштабний удар з боку Росії. Цю інформацію поширив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Дмитро Кулеба

"Україна разом з трьома десятками держав-членів ООН звернулася до Еквадорського головування із запитом на скликання екстреного засідання РБ ООН щодо ракетної та дронової атаки Росії, що призвела до великої кількості цивільних жертв та руйнувань цивільної інфраструктури", - йдеться у повідомленні глави МЗС.

Нагадаємо, російські окупанти завдали найбільшого масованого удару по Україні з початку війни, зафіксувавши понад 150 цілей у повітряному просторі країни. Українським силам протиповітряної оборони вдалося знищити 114 цілей, включаючи ударні безпілотники та крилаті ракети.

Наразі відомо про 30 загиблих та понад 160 поранених внаслідок ранкового масованого нападу російських терористів на територію України. Президент Сполучених Штатів Джо Байден відреагував на масований ракетний удар Росії по Україні. Крім того, Франція рішуче засуджує масовані удари.