За добу в Україні РФ втратила 750 військових — Генштаб

Россійські війська продовжуть нести втрати на войні в Україні. Так, за добу було ліквідовано 750 окупантів. Загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення становить - 358 270 військових. Крім того, Збройні Сили України знищили 16 танків, 15 безпілотних літальних апаратів і 20 бойових броньованих машин, інформує Генеральний штаб Збройних Сил України.

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 30.12.23 орієнтовно склали:

Як повідомили у Генштабі ЗСУ, в окупаційних військах РФ фіксуються непоодинокі випадки відмов військовослужбовців від виконання злочинних наказів та участі у бойових діях. Так, 19 грудня цього року з тимчасово окупованої території Луганської області на територію РФ під конвоєм співробітників військової поліції відправлено 43 військовослужбовця зі складу 150 мотострілецької дивізії збройних сил РФ, які відмовились від участі у бойових діях.

Нагадаємо, російські окупанти 29 грудня, завдали найбільшого масованого удару по Україні з початку війни, зафіксувавши понад 150 цілей у повітряному просторі країни. Українським силам протиповітряної оборони вдалося знищити 114 цілей, включаючи ударні безпілотники та крилаті ракети. В результаті ворожого нападу - багато жертв та поранених серед мирного населеня.

Президент Сполучених Штатів Джо Байден відреагував на масований ракетний удар Росії по Україні. Крім того, Франція рішуче засуджує масовані удари.

Україна та інші 30 держав звернулися із запитом на негайне зібрання Ради Безпеки ООН. Основною темою обговорення має стати масштабний удар з боку Росії.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував атаку. У черговому своєму зверненні до українців він зазначив, що потрібно працювати над тим, щоб повернути війну назад - до цих покидьків, додому, в Росію.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости