"Будівля знищена практично вщент": росіяни вдарили "шахедом" по представництву омбудсмена у Херсоні. ФОТО

Російські окупанти атакували Херсон, використовуючи "шахеди". Вони обстріляли будівлю, де розташовувалося представництво омбудсмена з прав людини. Про це повідомили уповноважений з прав людини Дмитро Лубінец та голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін у Telegram.

"Вчора країна — терорист здійснила одну з найжорстокіших ракетних атак на мирне населення України. Майже в кожній області українці стали свідками російського терору. Російська ракета влучила в будинок нашої співробіниці в Одесі.А вже сьогодні «приліт» шахедів у будівлю, де знаходиться представництво Омбудсмана в Херсоні. Місце, де займаються захистом прав людини. Але ж Росії байдуже на все, якщо для них людське життя - то ніщо!", - пише Дмитро Лубінець.

За словами голови Херсонської ОВА, адміністративна будівля у Херсоні, куди влучив ворожий дрон, знищена практично вщент. Також у навколишніх будинках вибуховою хвилею повибивало вікна.

Нагадаємо, що 29 грудня, російська армія здійснила наймасованіший ракетний удар по Україні. У результаті обстрілів постраждали Київ, Львів, Харків, Запоріжжя, Дніпро, Одеса.

За словами речника Повітряних сил ЗС України Юрія Ігната, окупанти використали майже всі типи ракет, які в них є в наявності. Росія з вечора 28 грудня масовано атакувала Україну дронами-камікадзе, а з ночі проти 29 грудня — ракетами.

Президент Сполучених Штатів Джо Байден відреагував на масований ракетний удар Росії по Україні. Крім того, Франція рішуче засуджує масовані удари.

Україна та інші 30 держав звернулися із запитом на негайне зібрання Ради Безпеки ООН. Основною темою обговорення має стати масштабний удар з боку Росії.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував атаку. У черговому своєму зверненні до українців він зазначив, що потрібно працювати над тим, щоб повернути війну назад - до цих покидьків, додому, в Росію.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости