На залізничному вокзалі Херсона посилять заходи безпеки

26 грудня російські терористи обстріляли залізничний вокзал у Херсоні, в результаті чого загинув 29-річний працівник поліції Кіровоградської області, а також отримали поранення двоє працівників поліції Херсонської віком 34 та 38 років, а також двоє цивільних віком 34 та 51 рік.

Пресслужба Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомила, що після обстрілу на залізничному вокзалі міста посилено заходи безпеки для пасажирів у зв'язку.

Так, з метою створення умов для уникнення скупчення людей запроваджуються ряд заходів безпеки. Зокрема, будуть узгоджені маршрути руху пасажирів, а також визначені спеціальні проходи для їх пересування по території вокзалу, в укриття та під час посадки чи висадки з поїзда.

Також планується проведення опитувань людей, які направляються на евакуаційні рейси, та їх розміщення у бомбосховищі, в тому числі тих, хто очікує на прибуття потягу.

"Люди, які перебувають на залізничному вокзалі Херсона, мають бути захищені від ворожих обстрілів. Відповідальним органам доручено вжити всіх необхідних заходів, щоб зробити користування залізничним вокзалом максимально безпечним», - заявила віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.

Нагадаємо, що 29 грудня, російська армія здійснила наймасованіший ракетний удар по Україні. У результаті обстрілів постраждали Київ, Львів, Харків, Запоріжжя, Дніпро, Одеса.

За словами речника Повітряних сил ЗС України Юрія Ігната, окупанти використали майже всі типи ракет, які в них є в наявності. Росія з вечора 28 грудня масовано атакувала Україну дронами-камікадзе, а з ночі проти 29 грудня — ракетами.

Президент Сполучених Штатів Джо Байден відреагував на масований ракетний удар Росії по Україні. Крім того, Франція рішуче засуджує масовані удари.

Україна та інші 30 держав звернулися із запитом на негайне зібрання Ради Безпеки ООН. Основною темою обговорення має стати масштабний удар з боку Росії.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував атаку. У черговому своєму зверненні до українців він зазначив, що потрібно працювати над тим, щоб повернути війну назад - до цих покидьків, додому, в Росію.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости