З 1 січня Норвегія дозволила прямий продаж зброї в Україну

Уряд Норвегії прийняв рішення дозволити безпосередні поставки зброї та виробів оборонного призначення з власної оборонної промисловості безпосередньо до України Про це повідомляє урядовий портал країни, пише sud.ua.

Зазначається, що Нова політика уряду Норвегії вступила в силу з 1 січня 2024 року. Глава Міністерства закордонних справ країни Еспен Барт Ейде зазначив, що підтримка України має важливе значення для безпеки Норвегії та Європи в цілому.

«У надзвичайній безпековій ситуації, що склалася внаслідок загарбницької війни рф, надзвичайно важливо, щоб ми продовжували підтримувати Україну. Ми повинні планувати можливість того, що... війна може продовжитись. Тому уряд вирішив дозволити прямі продажі зброї та оборонної продукції норвезької оборонної промисловості в Україну», - заявив він.

Ця зміна в політиці передбачає безпосередні поставки Норвегією зброї та виробів оборонного призначення в Україну за умови, що експорт відповідає вимогам щодо перевірених потреб та контролю кінцевого користувача.

МЗС Норвегії зазначило, що ліцензії на експорт безпосередніх поставок будуть видається лише в індивідуальному порядку та виважено перевірятимуться. Контроль залишається суворим і відповідальним відповідно до норвезьких правил експортного контролю.

Раніше повідомлялося, що у новорічну ніч російські війська атакували територію України, випустивши кілька груп дронів-камікадзе типу "Шахед" з південного напрямку. Вибухи були чутні в Миколаєві, Херсонській області та районі Дніпра. Також Одесу та область атакували дронами-камікадзе, що призвело до загибелі та поранень. У Львівській ОВА також зафіксовано вибухи, що призвели до пожеж у музеї Шухевича та одному з гуртожитків.

Українцям розказали, як діяти, якщо вони потрапили під завал.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости