Тортури мобілізованих: співробітникам ТЦК у Тернополі загрожує в'язниця

Правоохоронні органи завершили розслідування щодо двох працівників Територіального центру комплектування та соціальної підтримки у Тернополі, яких звинувачують у катуванні мобілізованих осіб.

Як повідомляє Державне бюро розслідувань, увечері 6 жовтня солдат-гранатометник разом із іншими військовослужбовцями зупинили місцевого жителя для перевірки документів.

Після того, як виявили, що чоловік народився в російському Мурманську, але є громадянином України, вони намагалися вивести його до військкомату. Після відмови тернополянина його силоміць завдали ударів і заштовхали в автомобіль, доставивши до приміщення ТЦК.

Згодом, у приміщенні військкомату солдат-гранатометник і командир відділення охорони побили двох мобілізованих. Відео інциденту розповсюдилося в соцмережах. Один із постраждалих отримав середньої тяжкості тілесні ушкодження, а інший - легкі.

Згідно з розслідуванням, працівники ТЦК хотіли примусити чоловіків пройти військово-лікарську комісію та покарати за конфлікт із черговим. Солдата-гранатометника звинувачують у незаконному позбавленні волі, катуванні та умисному нанесенні тілесних ушкоджень середньої тяжкості. Командира відділення охорони обвинувачують у катуванні та нанесенні легких тілесних ушкоджень.

Обом військовим застосовано запобіжні заходи - нічний домашній арешт та відсторонення від посади. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі. У жовтні правоохоронці повідомили про підозру командиру та солдату-гранатометнику, а наступного дня суд вирішив помістити їх під нічний домашній арешт за фактом побиття мобілізованих осіб.

Раніше повідомлялося, що військкоми силоміць затягли чоловіка в машину у Харкові.

Зазначимо, що працівники ТЦК приходять з повістками в Епіцентри.

Крім того, ми писали, як ТЦК під дулами автоматів спакував чоловіків в оздоровчому центрі.

Також повідомлялось, що ТЦК провели рейди у спортклубах.

Нагадаємо, що територіальні центри комплектування починають ширше використовувати електронний документообіг.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости