У Дніпрі в рабстві утримували півсотні людей

Правоохоронці виявили четверо зловмисників, які утримували у трудовому рабстві 50 осіб у місті Дніпро, повідомляють у Офісі Генерального прокурора.

Зазначається, що потерпілих вибирали серед переселенців та осіб без постійного місця проживання, в основному на вокзалах. Зловмисники надавали їм пропозиції про безкоштовне проживання та харчування, а також пропозиції щодо роботи.

Потерпілих направляли до так званого реабілітаційного центру, який діяв під прикриттям громадської організації. Зловмисники оселили своїх жертв у житлах з неналежними умовами та примушували їх виконувати безкоштовні сільськогосподарські та будівельні роботи.

Щоб запобігти втечі, у потерпілих вилучали всі документи та телефони. Жертви, які намагалися втекти, піддавалися психологічному тиску та отримували погрози.

Офіс Генпрокурора повідомив, що всіх постраждалих, виявлених правоохоронцями, визволено. Також в підозрюваних були вилучені автомобілі, телефони та записи. Наразі зловмисників затримано, і вони перебувають під вартою.

Раніше повідомлялося, що в Україні хочуть легалізувати дистанційну та надомну роботу.

Нагадаємо, що останнім часом в Інтернеті активно поширюються схеми шахрайства, пов'язані з пропозиціями роботи, які вимагають від потенційних працівників фінансових вкладень. Шахраї пропонують роботу онлайн, але для початку роботи чи отримання інформації потрібно сплатити кошти за доступ до відповідних сайтів або проєктів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости