Рабсвто
11.01.2024 18:41

Правоохоронці виявили четверо зловмисників, які утримували у трудовому рабстві 50 осіб у місті Дніпро, повідомляють у Офісі Генерального прокурора.

ЗатриманняРабство

Зазначається, що потерпілих вибирали серед переселенців та осіб без постійного місця проживання, в основному на вокзалах. Зловмисники надавали їм пропозиції про безкоштовне проживання та харчування, а також пропозиції щодо роботи.

Потерпілих направляли до так званого реабілітаційного центру, який діяв під прикриттям громадської організації. Зловмисники оселили своїх жертв у житлах з неналежними умовами та примушували їх виконувати безкоштовні сільськогосподарські та будівельні роботи.

Затримання

Щоб запобігти втечі, у потерпілих вилучали всі документи та телефони. Жертви, які намагалися втекти, піддавалися психологічному тиску та отримували погрози.

Офіс Генпрокурора повідомив, що всіх постраждалих, виявлених правоохоронцями, визволено. Також в підозрюваних були вилучені автомобілі, телефони та записи. Наразі зловмисників затримано, і вони перебувають під вартою.

Раніше повідомлялося, що в Україні хочуть легалізувати дистанційну та надомну роботу.

Нагадаємо, що останнім часом в Інтернеті активно поширюються схеми шахрайства, пов'язані з пропозиціями роботи, які вимагають від потенційних працівників фінансових вкладень. Шахраї пропонують роботу онлайн, але для початку роботи чи отримання інформації потрібно сплатити кошти за доступ до відповідних сайтів або проєктів.