"Стимул для ув'язнених їхати на війну": російська влада відключає опалення в тюрьмах

Російська влада відключає опалення у в'язницях, щоб стимулювати ув'язнених вирушати на війну в Україну. Про це розповіла Ольга Романова, засновниця проекту "Русь сидить", у інтерв'ю Bild.

За її словами, в багатьох в'язницях відключили опалення з метою підштовхнути ув'язнених до активнішої участі в бойових діях. При цьому зазначається, що у деяких регіонах Росії температура опустилася до -35°C.

Зазначається, що Путін намагається мобілізувати нових бійців для підтримки ослаблених військ Росії в Україні.

"Шляхом відключення опалення в мінусову температуру вони сподіваються зробити умови в тюрмах невиносимими, щоб змусити чоловіків, які перебувають там, вирушити в Україну", - наголосила Романова.

Вона також вказала, що в російських в'язницях стає все поширеніше вербування жінок-ув'язнених. На даний момент в Україні воює приблизно 1000 російських жінок. Романова додала, що в Росії існують три категорії населення, до яких суспільство демонструє байдужість у випадку їхньої смерті на фронті: ув'язнені, національні меншини, що проживають у бідних регіонах далеко від Москви, і нові громадяни.

"Поки ці три групи воюють і вмирають в Україні, Путін може створювати ілюзію нормальності для інших", - зазначила вона.

Нагадаємо, що у Росії збільшили призовний вік до 30 років. Держдума проголосувала ще наприкінці липня 2023 року за поправки про зміну призовного віку - тепер вони вступили в силу. Тепер в армію зможуть набирати людей у 30 років.

Раніше повідомлялося, що у Росії, тим, хто не з'явився до військкомату за викликом, заборонять складати іспит на отримання водійських прав.

Також відомо, що в Росії ув'язнених ІЧ-41 у Кемеровській області катували електрошоком та погрожували зґвалтуванням за відмову їхати на війну в Україну.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости