Призовний вік
01.01.2024 22:42

В Росії збільшили призовний вік до 30 років. Держдума проголосувала ще наприкінці липня 2023 року за поправки про зміну призовного віку - тепер вони вступили в силу, повідомляє The Insider.

Тепер в армію зможуть набирати людей у 30 років.

"Наприкінці липня 2023 року Держдума одразу в другому і третьому читаннях ухвалила поправки до законодавства про зміну призовного віку", - пише видання.

Зазаначається, що частина депутатів Держдуми пропонувала підняти планку призовного віку до 50 років, але призовний вік підняли з 27 до 30 років. Нижня планка залишилася колишньою. Росіян зможуть забирати на строкову службу у 18 років.

Набуття чинності закону про підвищення призовного віку торкнеться близько двох мільйонів росіян.

Раніше повідомлялося, що у Росії, тим, хто не з'явився до військкомату за викликом, заборонять складати іспит на отримання водійських прав.

Також відомо, що в Росії ув'язнених ІЧ-41 у Кемеровській області катували електрошоком та погрожували зґвалтуванням за відмову їхати на війну в Україну.

Зазначимо, що в Москві на акцію протесту вийшли родички мобілізованих із плакатами «Мобілізованим пора додому», «Немає безстрокової мобілізації». Акція тривала 5 хвилин.