Хусити атакували вантажне судно США в Червоному морі

Хусити влучили балістичною ракетою у вантажне судно Gibraltar Eagle біля узбережжя Ємену. Про це повідомляє BBC із посиланням на військове командування США на Близькому Сході.

Штати заявили, що на судні «ніхто не постраждав і не зазнав значних пошкоджень». Корабель під прапором Маршаллових островів продовжує свій шлях в Аденській затоці.

Судноплавна компанія Eagle Bulk Shipping заявила, що танкер перевозив металопродукцію і перебував на відстані близько 160 км від берега в Аденській затоці, коли його атакували.

Судно «зазнало обмежених пошкоджень вантажного трюму, але перебуває в стабільному стані та прямує з цього району».

За кілька годин до цього військове командування США на Близькому Сході повідомило, що ще одна ракета, випущена в бік американського есмінця в Червоному морі, була перехоплена і збита американським винищувачем.

Британська фірма з морської безпеки Ambrey заявила, що Gibraltar Eagle не був «оцінений як такий, що пов'язаний з Ізраїлем».

Але високопоставлений представник хуситів заявив, що американські судна також вважаються цілями.

«Достатньо, щоб кораблі були американськими, щоб ми могли їх атакувати», - заявив Наср ад-Дін Амер.

Раніше повідомлялося, що США і Велика Британія за підтримки Австралії, Нідерландів, Бахрейну і Канади завдали спільних ударів по об'єктах хуситів в Ємені. Удари завдавалися одразу по кількох містах із застосуванням морського та авіаційного озброєння.

Раніше ЗМІ писали, що в листопаді минулого року угруповання хуситів у Ємені почало регулярно завдавати ударів по кораблям у Червоному морі. Так, у середині грудня британський есмінець збив безпілотник, який намагався атакувати одне із цивільних суден.

На тлі частіших ударів хуситів було скликано Радбез ООН. Своїм рішенням він вимагає від хуситів негайного припинення ударів по кораблях. В ООН також заявили, що ескалація ситуації в акваторії Червоного моря може призвести до більш серйозних наслідків.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости