"Завершити війну за 24 години": Зеленський запросив Трампа до України

Екс-президент США Дональд Трамп, виступаючи під час своєї передвиборчої кампанії перед виборцями, стверджує, що він "дуже швидко завершить війну в Україні". При цьому, буквально за одну годину. За його словами, він "прекрасно ладнає" з Путіним і це, на його думку, більше плюс, ніж мінус. Після таких гучних заяв, президент Володимир Зеленський звернувся до колишнього президента США Дональда Трампа і вкотре запросив його в Україну.

«Дональде Трамп, я запрошую вас до України, до Києва. Тож, якщо ви можете зупинити війну за 24 години, гадаю, цього буде достатньо, щоб приїхати будь-якого дня», — сказав Володимир Зеленський в інтерв'ю британському телеканалу «Channel 4 News».

Водночас Зеленський назвав «дуже небезпечними» висловлювання Трампа про наміри «завершити війну» за 24 години.

«Але це дуже небезпечно, я зараз поясню чому. Тобто він, що буде самостійно приймати рішення. Я навіть не говорю про росію, без обидвох сторін, тобто без нас … Це вказує, що коли його ідея, яку ніхто не чув, не буде працювати для нас, нашого народу, то він зробить все, щоб усе одно досягти донесення своєї ідеї. І ось це мене трішечки занепокоює», – пояснив він.

Як зазначає pravda.com.ua, у листопаді Володимир Зеленський вже пропонував Трампу приїхати в Україну. Але Трамп відмовився, пославшись на "конфлікт інтересів" із чинною адміністрацією Джо Байдена.

Видання ABC News повідомляє, що Дональд Трамп випереджає своїх суперників-республіканців за ключовими показниками популярності напередодні початку сезону праймеріз перед виборами президента США. Згідно з даними національного опитування, Трамп особливо високо оцінюється республіканцями та незалежними республіканцями за трьома показниками: найкращі шанси на перемогу у листопаді, сильний лідер та найбільш кваліфікований кандидат від партії.

Дональд Трамп також випереджає своїх опонентів-республіканців, але з меншим відривом, за двома іншими показниками - емпатією та загальними цінностями. І сім з десяти республіканців позитивно оцінюють діяльність Трампа.

За даними опитування, 72% дорослих, які є прихильниками республіканської партії, були б задоволені висуненням Трампа як кандидата. Інші кандидати набрали менше балів: Ніккі Гейлі - 48%; Вівек Рамасавамі - 44%; Кріс Крісті (який зняв свою кандидатуру) - 23%.

Нагадаємо, що заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк заявив, що війна між Україною та Росією повинна завершитись перемовинами та відмовою країни-терориста від ядерної зброї.

Гаврилюк зазначив, що всі війни у світі закінчуються переговорами, у зв'язку з чим війна між Україною та Росією не повинна стати винятком.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости