Іван Гаврилюк
20.01.2024 16:00

Заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк в інтерв'ю Tagesspiegel заявив, що війна між Україною та Росією повинна завершитись перемовинами та відмовою країни-терориста від ядерної зброї.

Гаврилюк зазначив, що всі війни у світі закінчуються переговорами, у зв'язку з чим війна між Україною та Росією не повинна стати винятком. Під час підписання будь-якого документа Росія повинна відмовитись від ядерної зброї. Війна завершиться повернення усіх територій України, втім, необхідно створити механізм, який унеможливить повторний напад ворога.

"Будуть підписані угоди - з одного боку коаліцією держав, які підтримують Україну, та Росією з іншого боку. І цей документ має містити пункт про відмову Росії від ядерної зброї, тому що ця держава - загроза миру", - пояснив заступник міністра оборони.

В 2022 році президент Володимир Зеленський ухвалив рішення РНБО про неможливість переговорів із диктатором Володимиром Путіним.

Для відновлення переговорів Росія повинна:

повністю покинути територію України;
змінити політичну еліту;
визнати воєнні злочини;
видати організаторів війни для трибуналу.

Раніше повідомлялося, що російські військові готуються до широкомасштабної атаки. Зазначається, що це не тільки стосується наступу на місто Авдіївка, але і інших напрямків фронту в Донецькій області. Ситуація в районі Авдіївки залишається складною, і невдачі на землі змушують окупантів змінювати тактику. Зазначається, що російські силовики вирішили взяти місто шляхом проведення операцій з повітря.