Окупанти
19.01.2024 12:21

Російські військові готуються до широкомасштабної атаки. Зазначається, що це не тільки стосується наступу на місто Авдіївка, але і інших напрямків фронту в Донецькій області. Ситуація в районі Авдіївки залишається складною, і невдачі на землі змушують окупантів змінювати тактику. Зазначається, що російські силовики вирішили взяти місто шляхом проведення операцій з повітря, повідомляє РБК-Україна.

Противник просто використовує свою перевагу у повітрі. Як раніше повідомляв начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін, лише за два тижні 2024 року загарбники скинули близько 250 авіаційних бомб на Авдіївку.

Інтенсивність ударів з повітря зростає не лише в Авдіївці. Як наголує військовий експерт Владислав Селезньов, щодня на наших захисників скидають щонайменше 130 керованих бомб.

"По факту зараз триває підготовка до масштабного наступу. Вони намагаються максимально послабити наших захисників, зруйнувати логістичні маршрути, оборонні рубежі. Щоби потім атакувати тими силами, які стягнули на фронт: понад 460 000 осіб - це дуже багато, удвічі більше того, що було на початку вторгнення", - зазначив він.

Зокрема, на Мар'їнському напрямку окупанти, схоже, визначились із пріоритетною мішенню. Як повідомляли раніше у ЗСУ, росіяни намагаються зайти до Новомихайлівки та в середньому здійснюють там до 50 атак на добу.

Військовий експерт Олександр Мусієнко зазначив, що після Мар'їнки у загарбників по суті два варіанти. Перший - спробувати йти на захід, на Курахове, але це ризикований похід, бо розтягнуться лінії забезпечення і наші війська зможуть їх блокувати.

"Тому і є рух південніше, на Новомихайлівку. Можливо, намагаються вийти на схід від Вугледара на об'єднання з угрупованням у Мар'їнці, діючи тактикою малих кліщів, як було під Бахмутом чи зараз в Авдіївці, і створювати нове оточення. Здається, це найбільш ймовірний сценарій", - додав Олександр Мусієнко.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, впродовж минулої доби Сили оборони України ліквідували 920 російських окупантів. Загальна кількість втрат армії РФ від початку вторгнення вже перевищила 374,5 тис. військових.