Росія готується воювати ще щонайменше 3−4 роки, - The Telegraph

Росіяни нарощують виробництво зброї та готуються воювати ще щонайменше 3−4 роки, йдеться у статті британської газети The Telegraph.

Зазначається, що Москва перетворює пекарні, торгові центри та інші цивільні об'єкти на заводи з виробництва зброї.

Так, наприклад, у московському ТРЦ Italmas Mall, на фасаді якого досі висить реклама H&M та McDonald’s, росіяни тепер виробляють ударні безпілотники Lancet для своєї війни проти України.

Влада також закликає росіян працювати шість днів на тиждень і йти волонтерами на військові заводи. А на російському ТБ показують сюжети, як діти вчаться збирати деталі для боєприпасів у школах.

Як пише видання, усе це лише найпомітніші частини економічної мобілізації, яка, як сподівається диктатор РФ Володимир Путін рішуче переломить хід війни.

Західний чиновник, з яким поспілкувалися журналісти, зазначає, що Росія зараз витрачає 40% свого ВВП на війну проти України. Це більше, ніж на охорону здоров’я та освіту.

Експерти з оборони попереджають, що з часом це може дати Росії матеріальну перевагу для перемоги у війні проти України. І хоча нагальність ситуації широко визнається за лаштунками, західні уряди поки що не встигають за російськими темпами.

Додамо, що заступник секретаря Ради безпеки РФ Дмитро Медведєва у своему Телеграм написав, що "наявність самостійної держави на історичних російських територіях тепер буде постійним приводом відновлення військових дій".

Крім того, він заявив: "«За підтримки Заходу київський режим намагається кинути виклик не лише Росії, а й усьому цивілізованому світу. Зробимо все, щоб, як і 80 років тому, наші вороги назавжди зникли з землі».

Нагадаємо, британська розвідка заявила, що днями Росія може спробувати завдати удару в прикордонних районах Харківщини.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости