Окупанти
27.01.2024 20:24

Росія планує наступ на Харківщину та Авдіївку. Про це заявили у Генштабі Естонії, передає informator.ua.

Разом з тим, слід зазначити, що у Харківській ОВА поки що цих даних не підтверджують. Хоча заспокоюють, що Україна має бути готовою цілодобово.

Так, глава Генштабу Сил оборони Естонії, полковник Ееро Ребо, заявив, що найближчими тижнями Росія може спробувати атакувати прикордонні райони Бєлгородської та Харківської областей, щоб відтягнути українські підрозділи з напрямку Куп'янська, який знаходиться під основним ударом російських сил.

Також йдуть активні бої на Донецькому напрямку - біля Бахмута, Авдіївки та Донецька. Незважаючи на це, полковник розказує, що російським силам не вдається прорватися, вони не можуть перешкоджати логістиці українських сил. І цілком очевидно, що основний наголос у наступі робиться на Авдіївку.

Щодо інших напрямків, активні бої на Запорізькому напрямку відбуваються переважно на південь від Великої Новосілки, а Херсонський напрямок утримує плацдарм на східному березі Дніпра.

При цьому керівник Центру розвідки Сил оборони Естонії полковник Антс Ківісельг заявив на брифінгу, що Росія поступово зменшує інтенсивність наступальних дій на полі бою в Україні, але готується до чергового штурму в районі стратегічно важливої Авдіївки Донецької області.

Україна зміцнює свої кордони.

Очільник Харківської ОВА, Олег Синєгубов, утримується від підтвердження чи спростування цих даних, наголошуючи на постійній готовності України.

Пресофіцер командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо заявив у ефірі телеканалу "Еспресо", що ознаки підготовки окупантів до наступу на Харків відсутні.

Раніше повідомлялося, що російські війська посилили атаки в Україні.

Нагадаємо, Україна повернула тіла ще 77 військовослужбовців, які віддавали свої життя, захищаючи свободу та незалежність країни.

Також ми писали, що в Корочанському районі Бєлгородської області впав російський військово-транспортний літак Іл-76. При цьому в Росії стверджують, що нібито на літаку були 65 полонених українських військових, шість членів екіпажу та троє супроводжуючих. Росіяни звинувачують Україну у збитті літака.