«Хвороба Х» може стати в 20 разів смертоноснішою за коронавірус

Лікарка-інфекціоністка, професорка Ольга Голубовська розповіла, що за прогнозами ВООЗ, невідоме захворювання «хвороба Х» може бути у 20 разів небезпечнішим, ніж коронавірус, передає «ТСН».

«Хвороба Х» – це збірне поняття. Такою назвою позначено збудник, який гіпотетично може викликати нову пандемію.

Лікар нагадала, що 2018 року також було попередження про нову пандемію і після цього світ отримав вірус SARS-CoV-2.

«Як буде цього разу – ніхто не знає. 2021 року на Всесвітній асамблеї охорони здоров’я нас попередили, що світу загрожує нова пандемія, її виникнення – лише справа часу. Зараз ця тема знову обговорюється та лунають попередження від фахівців. Але ніяких збудників поки немає – все лише на рівні теорій та обговорень», – розповіла вона.

Вона підтвердила, що «хвороба Х» у 20 разів буде смертоноснішою за COVID-19: «Фахівці саме так і кажуть, що світ чекає на нову пандемію, яка буде більш смертоносною ніж COVID-19. А коронавірус був дійсно дуже страшною хворобою, яка забрала багато життів. Але, насправді, це не найстрашніше, що вже було з людською популяцією».

Водночас Голубовська зазначила, що ніхто не знає, коли «хвороба Х» стане реальністю, «бо це абсолютно непередбачувана річ».

За її словами, епідеміологи мають бути готові «по своєму профілю, щоб хворих було якомога менше», а клінічні лікарі – «рятувати вже хворих людей, аби вони своєчасно отримували терапію».

Раніше повідомлялося, що в Україні зафіксований випадок ботулізму, який був викликаний вживанням рибних консервів.

Нагадаємо, в Україну завезли чай, від якого можна померти.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости