Консерва
24.01.2024 17:15

В Україні зафіксований випадок ботулізму, який був викликаний вживанням рибних консервів. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Києві у Facebook.

Зазначається, що мешканець Фастівського району Київської області захворів на ботулізм після вживання консервованої риби під назвою "Тунець у власному соку", яку він придбав в одній з торговельних мереж столиці.

З 19 січня Головне управління розпочало невідкладний захід державного контролю над операторами ринку, що торгують даною продукцією, зі збором зразків для лабораторного аналізу.

Відповідно до інформації, продукт було вилучено з обігу до отримання результатів лабораторних досліджень, і застосовані всі заходи для забезпечення безпеки та уникнення загрози для здоров'я споживачів.

Інформація про бренд консервів наразі не розголошується.

Ботулізм передається людині через вживання забруднених клостридіями продуктів тваринного та рослинного походження, а також неправильно консервованих продуктів, таких як ковбаси, шинка та копчена риба. В останні роки самоконсервація грибів вдома також стала однією з причин випадків ботулізму.

Симптоми цього захворювання можуть з'явитися через кілька годин або днів після вживання інфікованих продуктів. Спочатку проявляються такі клінічні симптоми, як нудота, блювота, шлункові спазми, діарея або закреп. В подальшому може виникнути параліч, який розповсюджується від голови до ніг.

Раніше повідомлялося, що в Україну завезли чай, від якого можна померти.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.