В Харківській області призупинено рух поїздів: що сталося?

У Харківській області та Донецькій області виникли проблеми з електропостачанням. У Харківській області рух поїздів був призупинений через технічні неполадки, що виникли в результаті вимкнення повітряної електролінії. Це також призвело до відключення електропостачання для побутових споживачів. Прес-служба Міненерго повідомила, що знеструмилась підстанція, що живить залізницю, і також виявлено крадіжку проводу повітряної лінії.

У Донецькій області повітряна лінія була знеструмлена через бойові дії, що призвело до відключення електропостачання для побутових споживачів.

Незважаючи на ці проблеми, в Міненерго заявили, що дефіциту електроенергії в енергосистемі не виявлено. Українські електростанції виробили достатньо потужностей для задоволення потреб споживачів. Планується також комерційний імпорт електроенергії. В резерві є вісім блоків теплової генерації, які можуть бути підключені у разі необхідності, і система вважається збалансованою. Стабілізаційні графіки відключень не застосовуються.

Слід пам'ятати, що дуже важливим є зменшення навантаження на енергосистему у пікові години споживання (з 10:00 до 12:00 та з 17:00 до 19:00 години). Міністерство енергетики закликає перенести споживання енергоємних приладів на інший час.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости